Om Bondtech - Bondtech

Hem

/

Om Bondtech

EN PIONJÄR INOM 3D PRINTING

Bondtech utvecklar, designar och tillverkar unika DualDrive matare som elliminerar risken för matningsfel och deformation av materialet samt underextrudering. Genom att använda två motroterande drivhjul greppar Bondtech Mataren materialet från två sidor för en tillförlitlig och säker matning. Resultatet är en mer tillförlitlig, noggrann och snabbare utskrifts process.

Martin Bondéus är grundaren av Bondtech. Som liten hade Martin ett stort teknik intresse, förutom att snickra så gillade han också att skruva med bilar, mopeder och bygga radiostyrda flygplan. Förutom detta så väcktes hans dator intresse tidigt

Under Martins karriär har han arbetat i flera olika positioner på ett antal företag. Från produktionstekniker, verktygskonstrutör / cam beredare, produktutvecklare, utvecklingschef, produktionschef och teknisk chef.

När Martin lämnade sin fasta anställning för att satsa heltid på Bondtech så arbetade han som utvecklingsansvarig för ett större svenskt företag som tillverkar kontorsmöbler.

Vill du komma i kontakt med Martin så når du honom på följande uppgifter martin@bondtech.se eller +46 70 2220193

EN SVENSK INNOVATION

Företaget startades 2014 av Martin Bondéus som har använt 3D printtekniken i sitt arbete som produktutvecklare. När vissa patent kopplade till tekniken ej var verksamma i början av 2010 bestämde Martin sig för att bygga en skrivare baserad på en byggsats. Resultatet var dock allt annat än tillfredställande. Det gick väldigt långsamt samt att utskrifterna inte hade önskad kvalité och finish.

Envist bestämde sig Martin därför att konstruera och bygga sin egen skrivare från grunden efter hans egna ideér. Denna maskin fungerade mycket bättre men drogs fortfarande med vissa problem som medförde att rätt mängd material ej matades ut och misslyckade utskrifter beroende på en ej tillförlitlig matning var vanligt förekommande.

Efter mycket tid lagts ned sökandes efter råd och lösningar på tekniska forum på internet kom han fram till att detta problem var långt ifrån okänt utan väldigt vanligt. De flesta verkade lida av samma problem med en material matning som inte var tillförlig. Därigenom föddes idén.

Idag tillverkar Bondtech DualDrive matare och andra innovativa produkter till slutanvändare, tillverkare och återförsäljare över hela världen. Genom att hela tiden förbättra och utveckla våra produkter tror vi att detta är bara början på en spännande resa.

Bondtechs
Dual-Drive teknik

Bondtech Levererar matare med hög tryckkraft som gör det möjligt att öka utskriftshastigheten. Spara tid och minska kostnader för dina 3d utskrifter.

En symmetrisk kraft från två drivhjul säkerställer ett bra grepp på båda sidor, minimerar risken för under extrudering, materialdeformation och andra besvärande fel. Utöver det erbjuder mataren ett överlägset matningstryck och precision, som resulterar i en tillförlitlig matning utan att slira eller mala sönder materialet.

En process som bara fungerar. Bondtechs Dual-Drive teknik levererar den mest noggranna FDM matningen inom industrin, produkten erbjuder mer kontroll, skarpare detaljer och oöverträffbar prestation i närmre alla aspekt.

Från Värnamo, Sverige till världen